Tietoja minusta

lauantai 13. marraskuuta 2010

Uupuu

Koetan välttää valitusta ja siksi olen hiljaa. Moni asia on tullut viime aikoina liian lähelle. Töissä jaksoin ihmisten voimilla säästämistä niin kauan, että ulkomaailma tunki kotiin. Kaupungin insinöörit olivat muuttaneet kotini metsäisen ympäristön lähiöksi. Mukavassa pienessä kotipesässäni tunsin oloni haavoittuvaksi ja petetyksi ja vaikka ryhdyinkin sotatoimiin, tunnen oloni edelleen hyvin pieneksi. Nyt etsin iloisia asioita arjesta ja koetan nousta niiden avulla. Se on tuskastuttavan hidasta.

6 kommenttia:

 1. Tuli jotenkin kamala surku...onko viereenne noussut lähiö? Onpa kamalaa. Muistan, kun kauan sitten kodin viereen tuli toinen talo ja keittiön ikkunasta maisema muuttui täysin. Tuntui pahalta. Voimia sinne!

  VastaaPoista
 2. Voi kun kuulostaa tosiaan tuskaiselta. Metsät ovat iso osa sielua, ja jos ne revitään lähtee iso pala itsestäänkin. Taisteletko vielä kaavamuutoksia vastaan vai onko jo konkreettista tapahtunut? Voimia voimia! Loppujen lopuksi kuitenkin, se tärkein on sisimmässämme, ei edes maisemassa vaikka se tärkeä onkin. Ja eräs Tollen opetus on kyllä auttanut minua: hyväksy oleva. Pitää ja saa taistella, kun on taistelun aika, mutta sitten kun asiaan ei voi vaikuttaa, on viisainta hyväksyä se, mikä on, mikä tapahtui.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kovin kommenteista - on kyllä tosi surkeissa tunnelmissa oltu täällä. Pari viikkoa sitten tipahti postilaatikkoon kaavaluonnos ja valitus on menossa. Uuden suunnitelman mukaan meidän pihasta ei enää sujahdetakaan hiihtoladulle ja sienimestään, vaan naapuriin nousee kerrostaloja ja toiselle puolella kauppoja.

  Pellon pientareella - Mä olen kyllä onneksi aika jaloilleni tipahtavaa tyyppiä ja tästäkin varmaan ihan kunnialla selvitään. Voin hyvin allekirjoittaa tuon Tollen viisauden. Tätä kerrostaloasiaa edelsi vain työpaikalla ihan hirmuisen raskaita asioita ja siksi lamaannus iski aika täysillä.

  VastaaPoista
 4. Anjuska, ymmärrän ihan täysin tuskan ja lamaannuksen! Onhan se ihan eri asua metsän vieressä kuin kerrostalojen ja kauppojen välissä. Toivon kovasti sinne toivoa ja iloa, kaiken keskellä. Ratkaisut ja avaimet löytyvät kuitenkin aina, ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
 5. Äh, voisiko pahempaa uutista tulla. Minusta olisi hirveää, jos rakas metsä revittäisiin kerrostalojen tieltä. Voimaannuttava halaus ja paljon positiivisia ajatuksia sinulla ja toivoa siihen, että valitus menee läpi!

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä teille sinne ja toivotaan parasta!

  VastaaPoista