Tietoja minusta

torstai 1. huhtikuuta 2010

Tänään

Lähdin tänään töistä kauan sen jälkeen, kun muut olivat jo rientäneet lomalle. Minusta on hauska kulkea tyhjässä rakennuksessa, jossa kaikki äänet kaikuvat seinistä. Päivisin käytävillä on valtava meteli, mutta iltapäivän hiljaisuus on käsin kosketeltava. Käyn joskus ihan huvikseni kesälomalla työpaikalla kuuntelemassa tuota hiljaisuutta.

Ikkunalaudalle unohtunut pelargonia alkoi kukkia juuri kun olin heittämässä sen roskiin. Mies ja lapsi pyöräilevät kauppaan, minä jäin lukemaan keittokirjaa. Ihmettelen ihmisiä, jotka ovat valmiita vaihtamaan aikansa rahaan. Minä kun en myisi tätä mistään hinnasta.

5 kommenttia:

 1. Onpa kaunis pelargonia.

  Hiljaisuuden kuunteleminen on ihanaa. Varsinkin sellaisissa paikoissa, joissa hiljaisuutta ei yleensä ole.

  VastaaPoista
 2. Hiljaisuuden kuunteleminen on kivaa. Vaan joissakin paikoissa hiljaisuus on pelottavaakin.

  VastaaPoista
 3. Voi pikku pelargonia alkoi kukkimaan, pääsiäisen kunniaksi :)

  Muistan erään hetken niin elävästi, kun oli noin 10. Äitini työskenteli isossa virastotalossa ja olin mennyt hänen luokseen hetkeä ennen kuin hän pääsi töistä. Menisimme sitten yhdessä kotiin. Seurasin äitiä jo tyhjillä käytävillä ja kengän kannat kopisivat ja kaikuivat hiljaisessa talossa. Se oli hieno hetki, tietää että täällä ei ole ketään muita kuin me. Ja täysi hiljaisuus ympäröi meitä. Se on jäänyt mieleeni elävästi.

  VastaaPoista
 4. Minun pelargonioille kävi hullusti: laitoin kuistilta lämmöt pois reissun ajaksi, ja sinne paleltuivat. Harmittaa vietävästi.
  Mä en käy töissä koskaan kesälomalla. Koetan karistella työasiat kokonaan mielestä. Joskus ilta-aikaan ne käytävät kumisevat oudosti, mutta yritän välttää iltatöitä viimeiseen saakka.
  Aurinkoista pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Minäkään en vaihtaisi aikaa rahaan mistää hinnasta :) Aika on luksusta. Harmi vaan, ettei ole mahdollista vaihtaa esim. lomarahoja vapaaseen. Tekisin sen heti.

  VastaaPoista