Tietoja minusta

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Tiistaista keskiviikkoon


Pakkasen kyydillä matkustan päivästä toiseen. Aamulla auto lämpesi vasta työpaikan pihalla ja vielä iltapäivällä paleli, koska joku on rikkonut työpöytäni vieressä olevan ikkunan niin, ettei se mene kunnolla kiinni.

Jumpassa joku oli jättänyt lapsensa autoon nukkumaan. Olen ollut ihan hämilläni. Tarvittiin täti, joka kysyi kenen lapsi itkee autossa, jotta tämä joku haki itkevän parivuotiaan mukaansa tunnille ja jatkoi menoaan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

6 kommenttia:

 1. Huh,kuka hullu jättää lapsensa nukkumaan autoon jumpan ajaksi? Ja vielä näillä pakkasilla??
  Oliko sillä edes itkuhälytintä mukana?
  Hmmm,ei kai,jos vieras huomasi lapsen itkevän ennen äitiä...
  Hämilläni olen minäkin nyt.

  VastaaPoista
 2. Ei voi olla totta! Mitä ihmettä ihmisten päässä liikkuu?!? Tulin vihaiseksi ja kauhistuneeksi ja näin ihmeissäni en osaa edes täysin kuvata tätä reaktiotani. Tuollaiseen pitäisi kyllä minun mielestäni jo puuttua jotenkin, näillä pakkasilla (vaikka pakkasta tai ei, en jättäisi lasta yksin autoon niin pitkäksi aikaa millään).

  VastaaPoista
 3. Aivan järkyttävää!Tuossahan täyttyy lastensuojelulain kriteerit heitteillejätöstä,eikö?Itse en pysty jättämään parivuotiasta poikaa autoon yksin edes Prisman parkkihallissa siksi aikaa että vien ostoskärryt pois,tuntuisi pahalta jättää katsomaan perääni.Ja totuuden nimissä kuvittelisin koko ajan että sillä aikaa joku keksii kaapata meidän ruosteisen pösön ja lapsi on autossa.Mut miulla mielikuvitus laukkaakin vähän liikaa..Miltä on siitä pienestä tuntunut kun on herännyt kylmässä autossa yksin ja huutanu turhaan äitiä.Tämä jää puistattamaan pitkäksi aikaa.Oon sellanen kyylä että jatkossa katsoisin joka jumpassa onko natiainen mukana ja jos vielä näkisin vastaavaa niin soittaisin sossuun,vähemmästäkin tutkitaan onko lapsella turvalliset kotiolot.

  VastaaPoista
 4. Mulla meni kyllä askelkuviot sekaisin lopputunniksi - tuntia oli nimittäin kulunut jo 45 minuuttia ja pakkasta oli paljon. Toinen oli ihan muina naisina eikä pitänyt asiaa mitenkään kummallisena. Ja joo, tarkkaan kyllä seuraan jatkossa tuota rouvaa ja takuulla reagoin myös.

  VastaaPoista
 5. Aivan järkyttävää. En edes keksi sanoja, olen jotenkin niin lamaantunut pelkästä ajatuksesta, pieni lapsiparka yksin kylmässä autossa noin kauan. Miten ihmiset voivat olla niin ajattelemattomia?

  VastaaPoista
 6. Aivan hullua!! Ei ole totta, että joku on noin tyhmä. Uskomatonta. Tuohan kuulostaa ihan vähäjärkiseltä puuhalta ja heitteillejätöltä. Tulinpa vihaiseksi.

  VastaaPoista