Tietoja minusta

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Luin peräkkäin kaksi koskettavaa kirjaa - Olli Jalosen Poikakirjan ja Laura Honkasalon Eropaperit. Molemmista jäi hiukan surumielinen ja haikea olo. Kun vielä katsoin valoisana kesäyönä Kaurismäen Arvottomat, tuntui etten ole oikein toipunut vieläkään. Kaikki nuo yhdessä nostattivat epämääräisen kaipuun jonnekin, jota ei enää ole. Nyt koetan saada tästä olosta ja itsestäni otetta.

Lapset viettävät tällä viikolla vuorotellen päiviä mummolassa. Toivoisin että niistä jäisi mieleen samanlainen hyvä, kuin se mitä minäkin varmaan nyt kaipaan. Lapsuuden aikaa - vetämällä avattavia limsapullon korkkeja, kauppa-autoa, automatkoja ilman turvaistuimia. Mummon harmaata nutturaa ja vihreää Tunturi-polkupyörää, kangaspuiden ääntä. Lossia salmen yli, Super-jäätelöä, päättymättömiä kesäkuukausia. Vaikka tiedän, että nyt on myös hyvä.

1 kommentti:

  1. Minä katsoin yhtenä iltana Mammutti-elokuvan. Se oli hieno elokuva, mutta sen jälkeen jäi sellainen juuri valtavan surullinen, aivan ääriään myöten surumielinen olo. Vaikka kello oli silloin jo paljon, oli ihan pakko katsoa perään vielä jokin hassu komedia. En olisi kai haikeudesta nukkunut koko yönä ollenkaan muuten.

    Voi miten sitä toivoisi lapsille juuri sellaisia loputtomia kesäpäiviä, joissa arjen asioilla, on vain asioita jotka tulevat ja painuvat mieleen kauniina muistoina. Eniten kai toivoisin, että he saisivat muistoihin kaikki hetket läheisten kanssa, isovanhempien ja muiden.

    VastaaPoista